Nieuws

Artikel: Braderie/sjoemelmert 7 Oktober 2018 13-11-2018

Op 7 Oktober 2018, was de braderie/ sjoemelmert op de Kemp. Het weer zat mee, en het was een sfeervolle/gezellige markt.


Vandaag 7 Oktober was de braderie op de Kemp, en ik was er zeker bij. 

Het viel me op dat de sfeer echt heel erg ongedwongen was, en gezellig, en dat er voor iedereen tijd was voor een praatje.

Er waren van allerlei dingen te koop. Van kleren, tot schoenen, tot babyspullen, huis en woon decoratie, tot cd's en dvd's. Overal werd je hartelijk begroet, en te woord gestaan. Iedereen had goede zin zonder je iets te willen verkopen.

Ook aan de innerlijke geest was gedacht. Zo stond er een loempia kraam, en deed de friture De Snackhoek goede zaken.

Natuurlijk speelde ook het weer goed mee, waardoor mensen in een goed humeur langere tijd stil stonden bij de kraampjes.

De Kempenier had een prijzenactie buiten, en daar kwamen ook wel wat mensen op af, al was dat voor mensen boven de 18 jaar.

Deze sjoemelmert is in niks te vergelijken met de grote sjoemelmert in de stad. Hier vindt je gewoon nog echte spullen, tegen echte prijzen. Echte gemoedelijkheid en gezelligheid. Ook onder elkaar.

Zo was er een jongen die met zijn eigen centen een zonnebril ging kopen, en ook oprecht vroeg of het stond, en een oprecht antwoord kreeg. Hij was dolblij, en trots, en ging het meteen showen aan zijn moeder. Maar die eerlijkheid dat is de Kemp, en dat vind je in de stad niet.

Zo ging ik schoenen passen die niet pasten, en ik kreeg als eerlijk antwoord: Mevrouw uw enkels zijn te dik, die rits gaat niet dicht. Ik moest het helaas toegeven, want die schoenen waren leuk, maar ja wat niet is, is niet.

Ik hou daar van, van die open en eerlijkheid van de mensen, waar alle oprechtheid en no-nonsense uitspreekt. 

 In ieder geval, de braderie was wederom een succes, en laat de Kemp eeuwig de Kemp blijven.

Geplaatst door: Nori Reijnders