Nieuws

Website belangrijke bron van informatie voor bewoners 23-12-2018

De Bewonersgroep De Kemp wil dat de website www.dekemp roermond.nl een belangrijke en gemakkelijk toegankelijke bron van informatie wordt voor de bewoners van dit Roermondse stadsdeel.


“Er staat weliswaar al heel wat informatie op de website, maar het is zaak die voortdurend te actualiseren”, aldus een woordvoerder van de Bewonersgroep.

Er is onlangs dan ook een werkgroep geformeerd, die zich daarmee gaat bezighouden. Deze werkgroep bestaat uit Leon Driessen, Stef Ogier, Nori Reijnders, Rob van Vugt en Wil Thoonsen. De leden van de werkgroep hebben onderling een taakverdeling gemaakt.

 

Taakverdeling

Nori Reijnders onderzoekt welke wijkactiviteiten er zijn, plaatst aankondigen op de site en bezoekt deze eventueel om er artikelen over schrijven. Zij is lid van de Bewonersgroep De Kemp.

Stef Ogier fungeert als ‘waakhond’ en controleert of de info deugdelijk is en voldoende actueel is. Samen met Leon Driessen is hij aanspreekpunt voor seniorenvereniging KKH (ook computerles en speelgoeduitleen) en plaatst hij info, nieuws, activiteiten en foto’s op de website

Ook Leon Driesssen is  aanspreekpunt voor seniorenvereniging KKH (ook computerles en speelgoeduitleen). Hij houdt zich met dezelfde zaken bezig als Stef Ogier.

Rob van Vugt is niet alleen aanspreekpunt voor de Buurtwhatsappgroep, maar ook voor Groen en Leefbaarheid, overige groepen en verenigingen en plaatst info, nieuws e.d. en artikelen uit de Wijkkrant op de website. Hij is lid van de bewonersgroep de Kemp.

Ook Wil Thoonsen is lid van de bewonersgroep. Wil maakt en plaatst foto’s van activiteiten in de wijk op de website.

 

Foto’s uit oude doos

De werkgroep kan voor foto’s uit de oude doos een beroep doen op Peter Daamen.

 

Ledenpas

Het beheer van www.dekemproermond. nl is in handen van oud-bewoner Giel Zeegers. Hij werkt momenteel aan de ledenpas en aan het netwerk van winkels en bedrijven, waar de ledenpas gebruikt kan worden. Het gaat dan om bedrijven en winkels die niet alleen in de wijk actief zijn, maar ook (ver) daarbuiten.

 

Sociale cohesie

Giel Zeegers is enthousiast over de website, al geeft hij tegelijkertijd ook aan dat de site niet alleen een bron van informatie voor de bewoners van De Kemp is, maar ook een medium om de relatie tussen bewoners te versterken. “Er zijn ongetwijfeld mensen die graag en goed koken, maar het niet leuk vinden dat alleen voor zichzelf te doen en in hun ‘uppie’ de maaltijd moeten genieten”, haalt de heer Zeegers als voorbeeld aan. “De betreffende man of vrouw zou graag voor iemand anders uit de wijk koken en laten meegenieten van zijn of haar kookkunsten. Een bericht op de website kan het gewenste resultaat opleveren en www.dekemproermond.nl kan zo een verbindende rol tussen wijkbewoners spelen.”

Geplaatst door: Rob van Vugt