Nieuws

Hoe staat het met de misdrijven in onze wijk 06-01-2019

Een weergave van de staat van de misdrijven in de wijken Kemp en Kapel vanuit meerdere invalshoeken: whatsappgroep, wijkagent, CBS, forum Politie voor Burgers, politie Roermond.


Hoe staat het eigelnijk met de misdaad in de wijken Kemp en Kapel? Voor heel Roermond zijn online data te vinden. Zie hiervoor volgende link:
https://data.politie.nl/#/Politie/nl/dataset/47015NED/table?dl=17435

Voor wat betreft onze wijken geldt dat het erg rustig is. Weinig nieuws in de whatsappgroep en in de facebookgroep. Op zich is dat natuurlijk goed nieuws. Onze wijkagent bevestigt dat. Ook volgens hem is er weinig tot niets aan de hand in onze wijken in het afgelopen anderhalf jaar.

Ik neem deel in een forum van deelnemers aan de cursus Politie voor Burgers. In deze groep nemen beheerders van whatsappgroepen buurtpreventie uit onder meer Herten, Swalmen en de binnenstad deel en ook zij bevestigen een toenemende rust in de wijken. Bij een terugkomdag van deze groep nam ook politie Roermond deel. Cijfers van politie Roermond laten een dalende criminaliteit zien.

De attentieborden buurtpreventie in de wijken helpen hierbij goed en alleen al de aanwezigheid van bewonersinitiatieven op WhatsApp en Facebook hebben ook hun uitwerking. Uw alertheid helpt! Altijd. Hopelijk blijft het ook in 2019 zeer rustig in de whatsappgroep, sterker nog wat mij betreft is er geen heterdaad te melden. Blijf actief in het melden van informatie of het stellen van vragen in deze facebookgroep. Samen voor een veilige wijk!

Geplaatst door: Rob van Vugt