Nieuws

Jeroen Hoovers volgt Albert van der Leeuw op 19-05-2019

“Op straat hoor je wat er leeft!"


Jeroen Hoovers is onlangs in dienst getreden van Wel.kom.nu. Hij volgt Albert van der Leeuw als opbouwwerker op.

Jeroen (43) komt oorspronkelijk uit Stramproy, volgde zijn opleiding in Maastricht en liep in dat kader stage in Heerlen. Daar is hij daarna blijven werken. Hij woont al een tiental jaren in Midden-Limburg en koos er onlangs voor zijn baan in Heerlen te combineren met werkzaamheden voor Wel.kom.


Jeroen begon zijn werkzame leven als straathoekwerker, een baan waarin hij vooral contact legde met (overlastgevende) jeugd, zwerfjongeren en mensen met verslavingsproblematiek.  Later koos hij ervoor jongerenwerk te gaan doen en was hij met name in achterstandswijken in Heerlen actief. Hij heeft meerdere jong-rencentra opgezet. “Toen jongeren mij ‘meneer’ begonnen te noemen, werd het tijd iets anders te gaan doen en ben ik overgestapt naar het opbouwwerk”, vertelt Jeroen die zijn aandacht in Roermond gaat spreiden over De Kemp, Kitskensberg en de Kapel. Daarnaast blijft hij een gedeelte van zijn werkweek in Heerlen invullen.


Zelf ontdekken

Jeroen heeft samen met zijn Roermondse collega’s Zannah en Zowi een rondje gemaakt door de wijk. “Een van de meest belangrijke dingen in mijn werk is contacten leggen met de mensen. Ik ga niet alleen af op bestaande structuren, maar wil de wijk zelf ontdekken. Ik heb inmiddels al met meerdere actieve mensen in de wijk kennis gemaakt”, vertelt hij.  “Door mensen in hun leefomgeving te ontmoeten, ervaar je wat er leeft en kun je de mensen behulpzaam zijn!”


Zelf regie nemen

Jeroen is een groot voorstander dingen van onderop op te zetten en zaken niet van achter een bureau te bedenken. “Mensen moeten niet van ons afhankelijk zijn, maar zelf de regie gaan nemen.” De ‘nieuwkomer’ blaakt van de ambitie, weet dat hij van anderen afhankelijk is en zijn plannen en ideeën voortdurend bij zal moeten stellen.

Jeroen wil vooral in de wijk aanwezig zijn en niet te veel tijd op kantoor doorbrengen. “Ik moet luisteren naar andere mensen en als die het belangrijk vinden mij ’s avonds te ontmoeten, dan zal ik er voor hen zijn. Dat is inherent aan mijn werk”, zegt hij tot besluit.

Geplaatst door: Rob van Vugt