Nieuws

Oranje rozen op het munsterplein 25-11-2019

Op zaterdag 30 november geven de vrouwen van Zonta Ruremunde en Soroptimistclub Mosaïk- Limburg oranje rozen aan voorbijgangers, op het Munsterplein in Roermond.


Met de roos vragen zij aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Met deze rozenactie wordt geluisterd naar de wereldwijde oproep van de Verenigde Naties, om te praten over geweld tegen vrouwen.De Verenigde Naties (VN) vormen een internationale organisatie die in 1945 is opgericht door 51 landen. Zonta Ruremonde onderdeel van het wereldwijde Zonta International, is een serviceclub van actieve vrouwen met een zelfstandig of leidinggevende positie. Mosaïk-Limburg maakt deel uit van Soroptimist International: een wereldwijde serviceorganisatie die zich inzet voor de verbetering van mensenrechten en de positie van vrouwen en meisjes.
Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken, met lichamelijk of seksueel geweld. Tussen 25 november( de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) en 10 december( de Internationale Dag van de Rechten van de mens) vinden wereldwijd heel veel evenementen plaats, in het teken van de kleur oranje. Oranje staat voor de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Het oranje uitlichten van gebouwen, fonteinen, bruggen en standbeelden is belangrijk voor de campagne.

Geplaatst door: Angela Hokstam