Nieuws

Overleg Bewonersgroep 10-12-2019

Op 20 november heeft er weer een overleg van de bewonersgroep de Kemp plaatsgevonden. Op de agenda: tiny forest, speelgoeduitleen, enquete in de wijk, buurtlunch, pleingesprekken, AED en wijkactiviteiten.


We hebben een prima overleg gehad waarbij we als bewonersgroep sterker worden. Er hebben zich vanuit de eerste buurtlunch twee bewoners aangemeld die interesse hebben om actief te zijn in de bewonersgroep, waarin we meer willen gaan werken in werkgroepen. Vanuit de in de wijk uitgevoerde enquete en vanuit de buurtlunch zijn ideeën naar voren gekomen en hebben mensen aangegeven actief te willen zijn. Met deze mensen gaan we in gesprek. Duidelijk is in ieder geval geworden dat wijkbewoners behoefte hebben aan gelegenheid tot ontmoeten. Hiermee willen we graag aan de slag.

Rob van Vugt werkt momenteel aan het project Tiny Forest. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, waar buurtbewoners de Nederlandse natuur ontdekken. Samen maken wij Nederland een stukje wilder! Meer informatie vindt u op https://www.ivn.nl/tinyforest. We zijn in overleg met basisschool 't Mozaïek, scoutinggroep Rene Höppener, stichting Swalm en Roer, de gemeente, IVN Natuureducatie en de organisatie van het eerste Roermondse Tiny Forest in Maasniel, welk 25 november is aangepland op de Kerkeveldlaan. Het projectplan is inmiddels ingediend bij IVN en de gemeente. Wil jij deelnemen in de werkgroep Tiny Forest de Kemp, stuur dan een bericht naar robvanvugt@hetnet.nl

De bewonersgroep gaat ook aan de slag met de beschikbaarheid van AED's in de wijk en de daarbij benodigde gebruikers die EHBO-gecertificeerd moeten zijn. Update: inmiddels hebben we een voldoende groot netwerk verzameld en zullen we bij de gemeente een subsidieaanvraag voor een AED indienen. 

De bewonersgroep zet in 2020 weer in op drie pleingesprekken in de wijk. Een werkgroep zal deze gaan voorbereiden. In 2020 willen we ook kennismaken met de bewoners van de nieuwbouwwoningen aan de Pastoor Adamsstraat.

In 2020 zullen we weer een zomeractiviteit organiseren. Daarnaast zetten we in op enkele kleinschalige activiteiten waarbij ontmoeten centraal zal staan.

Geplaatst door: Rob van Vugt