Nieuws

Nationale Vrijwilligersdag 2019 goed bezocht 11-12-2019

Op 7 december hebben verschillende vrijwilligers elkaar ontmoet, leuke dingen met elkaar gedaan en kennis opgedaan.


Op die dag werd de jaarlijkse Nationale Vrijwilligersdag gehouden. Ook dit jaar zijn de vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Roermond, bedankt voor hun vrijwillige inzet.
Dit jaar was er voor een andere opzet gekozen, waarbij de vrijwilligers zelf aan de slag gingen en hun kennis konden uitbreiden. Een programma met 6 workshops opgedeeld in een ochtend- en middagprogramma. Het was een gezellige drukte. De locatie waar de vrijwilligersdag werd gehouden, was het Forum in Roermond.
Ook interessant te weten is dat de Vrijwilligerscentrale vanaf bovengenoemde datum, verder gaat onder de naam Actief Roermond. Wel.Kom lanceerde de nieuwe website www.actiefroermond.nl
Actief Roermond is dé plek waar de burger op zoek kan, naar vrijwilligerswerk en ook de plek waar organisaties, verenigingen en/ of stichtingen zichzelf onder de aandacht kunnen brengen. De afgelopen jaren heeft de vrijwilligerscentrale Roermond veel vrijwilligers en organisaties met elkaar verbonden en voorzien van advies. De nadruk is veel meer komen te liggen op een faciliterende adviserende- en informerende rol. De meeste vrijwilligers en organisaties weten elkaar ook zonder tussenkomst van Actief Roermond te vinden middels de online vacaturebank. Dat maakte ook de behoefte groter om met een nieuwe site aan de slag te gaan, waarbij de zoek- en vind functie voor alle gebruikers optimaal en gebruiksvriendelijk moet zijn. Naast het faciliteren van de nieuwe vacaturebank, zijn zij steeds meer een sparringpartner geworden voor organisaties en verenigingen en gebruiken zij kennis om samen te zoeken naar mogelijkheden.

Geplaatst door: Angela Hokstam