Nieuws

De genomineerden Beste Bestuurder 2019 bekend 09-01-2020

Vanaf 6 januari 2020 kan er worden gestemd op de genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder van 2019.


Naast deze titel kan er ook worden gestemd voor de titel Beste Bestuurder van een kleine gemeente, Beste Jonge Bestuurder en Best Bestuurde centrale overheid. Om tot deze tien genomineerden te komen heeft onderzoeksbureau Necker van Naem, in opdracht van Binnenlands Bestuur een uitgebreid onderzoek gehouden. Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, commissarissen van de koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten benaderd om deel te nemen aan een online onderzoek.
Voor een tweede keer is wethouders Smitsmans-Burhenne van Roermond genomineerd voor de top 10 van Beste Bestuurder. Wethouder Smitsmans-Burhenne wordt omschreven als een zeer empathisch en betrokken wethouder. Ze wordt geroemd om haar inlevingsvermogen. Stemmers geven tevens aan dat ze goed op de hoogte is van wat er in Roermond speelt. Bij debatten blijkt haar grote kennis met betrekking tot het sociaal domein. Een van de stemmers gaf aan dat haar enorme betrokkenheid en haar ‘geen woorden maar daden’-mentaliteit voor velen een voorbeeld zijn.
U kunt hier uw stem uitbrengen:
https://necker.datacoll.nl/xlhrbjecyw?l=nl
De bekendmaking van de beste lokale bestuurder 2019 is op donderdag 16 januari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2020 in het gemeentehuis in Oss.

Geplaatst door: Angela Hokstam