Nieuws

Basisschool de Kasteeltuin helpt de dieren in Australiƫ 17-01-2020

De kinderen van basisschool de Kasteeltuin, willen graag de dieren in Australie helpen, die het slachtoffer zijn geworden, van de heftige bosbranden. Dit doen zij door flessen in te zamelen.


Iedere vrijdag gaan een aantal leerlingen met een leerkracht, naar de supermarkt om de flessen in te leveren.

Op 7 januari 2020 stond op ''de dag vandaag'' (nieuwssite voor leerlingen) een bericht: “Australië (nog steeds) in brand”. Bij dit nieuwsbericht heeft de klas een filmpje gekeken en dit greep de kinderen van groep 6 heel erg aan. Een week later ging de les van Nieuwsbegrip, ook over de bosbranden in Australië. De leerlingen kwamen er in deze les achter wat er gebeurde, met de bossen en dus de leefgebieden van de koala’s en de kangoeroes. Leerlingen gaven toen aan, dat ze wilden helpen. Een leerling wilde al zijn spaargeld doneren, de ander wilde graag naar Australië om te helpen met blussen. De juf bedacht dat het misschien een goed idee zou zijn, om lege statiegeldflessen te gaan inzamelen om geld te verdienen en zo werd het idee werkelijkheid. De andere leerkrachten en groepen werden ook enthousiast en intussen doet de hele school mee. Ons doel is om minimaal €1.000,- op te halen vertelt een klassenjuf. Hiervoor hebben we 4000 flessen nodig. Een van onze leerkrachten heeft familie wonen in Australië en zij kan ter plekke bekijken waar ons geld naartoe kan, waar ze het echt kunnen gebruiken voor de dieren, zodat het ook zeker op de goede plek terechtkomt.

Voor de samenleving de volgende boodschap:
Er zijn heel veel dieren in nood, die ontzettend hard al onze en jullie hulp nodig hebben. Een kleine bijdrage kunnen jullie leveren, door flessen in te leveren bij basisschool De Kasteeltuin aan de Kasteel Wassenbergstraat 2-4 in Roermond. De dieren zullen jullie heel dankbaar zijn.

 

 

 

Geplaatst door: Angela Hokstam