Nieuws

Nieuwe buren: ’t Parcje 16-02-2020

Kitskensberg, De Kemp, Kitskensdal en Heide hebben buren gekregen. Roermond zuid-oost heeft er een nieuwe wijk bij: ‘t Parcje en dat zal niemand ontgaan zijn.


't Parcje nadert zijn voltooiing door het gereedkomen van de laatste twintig huizen. De wijk bestaat dan uit ruim tachtig comfortabele woningen die bovendien nog eens erg energie zuinig zijn. 


Het is een ruim opgezette, groene wijk waarbij bij binnenkomst al meteen de laan van eiken opvalt die bewaard is gebleven uit de periode toen op deze plek nog scholen stonden. De huizen zijn omgeven door perken en aanplant die op den duur, en gedeeltelijk nu al, door de bewoners zelf onder-houden dienen te worden. 

De nieuwe wijk nodigt uit tot grote betrokkenheid van de bewoners. Zo is er al een paar keer wijkbreed overleg geweest van waaruit diverse bewoners zich verantwoordelijk hebben verklaard specifieke taken op zich te nemen. Er zijn mensen die overleg hebben met de gemeente over verkeersknelpunten, contacten aangaan voor collectieve onderhoudscontracten of bijv. ramenwassers en er is een leuk activiteitencomité. Deze laatste groep enthousiastelingen heeft al een paasactiviteit, een buurt-barbecue en een kerstborrel georganiseerd.

De bewoners komen niet alleen uit Roermond en directe omgeving, maar ook van verder. Zij zijn vooral gemotiveerd door de ‘groen’ en energiezuinige aanpak van de wijk.

Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd en maken de wijk ook mede daardoor fris en energiek.

Het is een aangename plek om te wonen met voor een beperkt aantal bewoners geluidsoverlast door het verkeer op de St. Wirosingel en de Roertunnel.


Beste buren: loop er eens doorheen, maak een praatje met een van de bewoners en geniet mee van deze mooie buurt.


Hartelijke burengroet,

de bewoners van ’t Parcje

Geplaatst door: Rob van Vugt