Nieuws

Vrijheidsdiner de Kemp 17-02-2020

Een persoonlijk verslag over het Vrijheidsdiner op 17 februari 2020 op de Praktijkschool op de Heinsbergerweg.


Persoonlijk verslag

Vanmiddag bij het Praktijkonderwijs aan de Heinsbergerweg aan tafel met buurtgenoten om 75 jaar Vrijheid te vieren en samen te genieten van een goed verzorgd diner in het kader van Vrijheid gaat door de Maag.

Georganiseerd door Wel.kom. Met een presentatie van Har Op 't Veld over de oorlogstijd in dit gebied, het binnentrekken van de Duitse troepen en het bombardement op een trein op de Ijzeren Rijn op Kitskensberg. En een heerlijk diner verzorgddoor de leerlingen van de Praktijkschool.

Eén mooi samenzijn op een manier zoals we dat van de Kemp gewend zijn. Open, eerlijk, direct en met humor. Met een goed gemengd gezelschap. Meerdere generaties aan tafel, de jonge jeugd goed vertegenwoordigd. Top! Weinig minderheden aaan tafel, dat vond ik een gemiste kans. Maar verder prima georganiseerd, onder meer door Misja Geraedts. En in super korte tijd, complimenten.

Tijdens het diner ontstond het bedoelde gesprek over wat vrijheid voor een ieder betekent. Veel genoemd werd kunnen zeggen wat je wil, maar wel met respect voor elkaar en elkaars verschillen en vooral ook jezelf kunnen zijn. Ik heb daar persoonlijk aan toegevoegd het werken, want dat is het, aan een samenleving waarin iedereen meeteld en meedoet. Inclusie is de stap die we echt nog moeten maken op de Kemp. Maar de insteek van de aanwezigen gaf daarin zeker vertrouwen in de toekomst.

Geplaatst door: Rob van Vugt