Nieuws

Roermondse kerken presenteren gezamenlijk programma rond The Passion 08-03-2020

De kerken van Roermond bieden in de dagen rond The Passion een gezamenlijk randprogramma aan.


Dit kerkenprogramma is een project van de katholieke parochies van Roermond, de Protestantse Gemeente Roermond (Minderbroederskerk) en de Basisgroep Jonge Kerk Roermond (Ursulakapel). Ook het bisdom Roermond is bij het programma betrokken.
Op Witte Donderdag zijn de kerken in het centrum van Roermond vanaf 12.00 uur doorlopend geopend. Bezoekers kunnen de hele dag binnenlopen bij de Sint-Christoffelkathedraal (Markt), Munsterkerk (Munsterplein), Minderbroederskerk (Minderbroedersingel), de Ursulakapel (Voogdijstraat) en de Caroluskapel (Swalmerstraat). In de meeste van deze kerken wordt een eigen programma aangeboden. Zo exposeren kerkgangers van de Jonge Kerk in de Ursulakapel zelfgemaakte kunstwerken. In de Munsterkerk kan iedereen terecht voor stil gebed of om een kaarsje op te steken. Deze worden na afloop van de Passion buiten op het plein uitgereikt.
Als alles volgens planning verloopt, is in de kathedraal tijdens The Passion de uitzending op een groot scherm te volgen. Dit is vooral bedoeld voor mensen die niet de hele tijd op een plein kunnen staan, maar toch bij het evenement willen zijn. Ook is direct na afloop van The Passion de uitzending op het scherm terug te zien, met name voor degenen die buiten op een van de pleinen hebben gestaan en graag nog een glimp van het programma willen opvangen.
De Minderbroederskerk is vanaf Witte Donderdag tot en met Eerste Paasdag dag en nacht geopend. Na afloop van The Passion wordt rond middernacht het witte kruis dat een rol speelt in het programma, hier naartoe gebracht. Rond het kruis wordt vervolgens een doorlopend cultureel/spiritueel programma aangeboden onder het motto ‘Kom samen bij het kruis’. Dit gaat door tot de ochtend van Eerste Paasdag. Groepen die aan het doorlopend programma willen meewerken, kunnen zich hiervoor nog aanmelden via passion@pr-roermond.nl. Op Paasochtend zendt de EO op NPO2 een Paasprogramma uit, waarmee de wake bij het kruis wordt afgesloten.

 

 

Geplaatst door: Angela Hokstam