Nieuws

Eerste editie Time4You Journaal een feit 07-04-2020

Op maandag 6 juni 2020 is de eerste editie van het online journaal voor vluchtelingkinderen vertoond.


Door de coronacrisis zitten nu ook veel kinderen met een vluchtelingenachtergrond thuis of in een azc, met ouders die de taal wat minder goed beheersen en hun kinderen lastig zaken kunnen uitleggen. Het Project Time4You richt zich normaliter op de empowerment van en de belangenbehartiging voor vluchtelingkinderen in de centrale opvang. Dat doen we via voorlichtingen en door het organiseren van Time4You’s. Dit zijn bijeenkomsten voor kinderen en jongeren tussen de 8 - 18 jaar in de centrale opvang. (azc's) Kinderen worden op kindvriendelijke wijze geïnformeerd, over allerlei onderwerpen die hen aangaan.Omdat dat nu niet face-to-face kan, hebben we een online journaal gemaakt, dat elke maandag om 16.00 uur zal verschijnen. In ieder geval tot 1 juni 2020.
Vanaf maandag 6 april staat de eerste aflevering van het Time4You Journaal online! VluchtelingenWerk maakt deze afleveringen speciaal voor kinderen, die in een asielzoekerscentrum wonen, of hebben gewoond. In de eerste aflevering staat het thema ‘Corona’ centraal. Het Time4You Journaal is speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, die in opvanglocaties wonen, of hebben gewoond. We onderzoeken of we op korte termijn, ook een aanbod voor jongeren van 13 tot 18 jaar kunnen ontwikkelen. De wekelijkse Time4You bijeenkomsten van dit project van VluchtelingenWerk, kunnen in verband met de Corona- maatregelen niet meer georganiseerd worden. Juist in deze crisistijd vinden we het belangrijk de kinderen te blijven informeren, door te verwijzen naar onze samenwerkingspartners en natuurlijk ook, om vragen en signalen vanuit kinderen op te vangen.
Elke maandag klokslag 16.00 uur staat het Time4You Journaal klaar, op www.time4youjournaal.nl. Elk Time4You Journaal kent een vaste structuur, waarbij het thema van die week centraal staat. Onderdelen die aan bod komen: ontvangen vragen van kinderen, een energizer om even los te komen, de behandeling van een thema en een workshop van Tekenen voor Kinderen waarbij de kinderen uitgenodigd worden mee te tekenen. Tot slot verschijnt ons Time4You Journaal nummer in beeld, waar de kijkers vragen kunnen stellen en waar ze een foto van hun mooiste tekening naartoe kunnen sturen. Onderaan de video verschijnen linkjes naar organisaties waar de kinderen meer informatie kunnen vinden, over het behandelde thema. Tot in ieder geval 1 juni a.s. verschijnt elke maandag een nieuwe aflevering. Het Time4You project is mede mogelijk gemaakt door Europese projectfinanciering van AMIF.

Geplaatst door: Angela Hokstam