Nieuws

World Health Day : Nurses and midwives leading the way to Universal Health 07-04-2020

Met de 'Wereldgezondheidsdag' - ieder jaar op 7 april - vraagt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO = World Health Organization) aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld.


Ieder jaar krijgt de dag een thema, 2020 is het jaar van de verpleegkundige en verloskundige (Year of the Nurse and the Midwife).
De WHO werd op 7 april 1948 opgericht door de Verenigde Naties. Het is de dag om het werk van zusters en verloskundigen te vieren en wereldleiders eraan te herinneren over de cruciale rol die ze hebben, om de wereld gezond te houden. Dit jaar biedt WHO de landen in de Region of the Americas de mogelijkheid, om de bijdrage van verpleegkundigen aan de gezondheid van de bevolking te bespreken. En verder de investeringen die nodig zijn om hun rol uit te breiden, hun arbeidsomstandigheden te verbeteren en hen te helpen bij het nemen van beslissingen, voor de verbetering van de gemeenschapsgezondheid.
Vandaag lanceert de WHO de 2020- editie van “The State of the World’s Nursing Report”. Het rapport zal een analyse bevatten van data, beleid en aanbevelingen doen voor het versterken van verpleegkundigen. Het rapport zal in verschillende talen in mei 2020 beschikbaar zijn.Een bijna zelfde rapport van the Midwifery workforce zal worden gelaunched in 2021.

Geplaatst door: Angela Hokstam