Pagina

Buurtsteun

Buurtondersteuners van Wel.kom ondersteunen bij het organiseren van laagdrempelige en informele 'zorg voor elkaar' in de wijk.


Wel.kom Buurtsteun

Buurtsteun brengt mensen in de buurt bij elkaar en richt zich op de ‘zorg voor  elkaar’ in de wijk. Hierbij gaat het om het elkaar leren kennen en helpen.
Sommige mensen kennen niet veel anderen in de buurt en vinden het moeilijk om aan een ander hulp te vragen.


Wat doen we dan?

Buurtsteun bezoekt zo veel mogelijk mensen en plekken in de buurt om de vragen en ideeën die er zijn in beeld te krijgen.
Wij brengen de buurtbewoners die iets vragen of iets willen doen bij elkaar.
Als het nodig is helpt Buurtsteun bij het opzetten en organiseren van activiteiten in de buurt of andere ideeën die te maken hebben met de zorg voor elkaar.
Dat kan gaan om ontmoeting, maar ook om hulp bij alledaagse klusjes. Denk bijvoorbeeld aan een buurtdienst die kan helpen met boodschappen doen, tuinonderhoud, administratie of de hond uitlaten.
In sommige buurten gebeurt al veel, zoals activiteiten bij verenigingen of een burenhulpdienst, maar weten mensen het nog niet te vinden. Ook daar helpen wij bij. Waar nodig verwijzen we door, bijvoorbeeld voor WMO vragen naar het Zorgteam.


Meer weten ?

Bent u buurtbewoner of professional en heeft u een vraag of idee voor de buurt? Of wilt u zich inzetten voor de buurt? Neem dan contact op via 0475-345135 of via buurtsteun@welkom.nu. Wij geven u graag meer informatie over de mogelijkheden.

 

 

Geplaatst door: Zowi Naus