Pagina

Uitnodiging informatieavond Tiny Forest

Donderdag 1 oktober 2020, 19:00-21:00, basisschool 't Mozaiek


Eerder informeerde wij u al over de plannen voor een tiny forest in de wijk. Vanuit een burgerinitiatief is hiervoor een projectplan ingediend bij IVN Natuureducatie en de gemeente Roermond. Meerdere wijken in Roermond konden hierop inschrijven en medio maart werd door IVN en de gemeente een tiny forest toegekend aan de Kemp. Vanwege Corona lag het project enige tijd stil, maar inmiddels zijn partijen met het plan aan de slag. In het tiny forest komen jeugd, educatie, ontmoeten, duurzaamheid en biodiversiteit samen. 

De geplande locatie ligt tussen basisschool 't Mozaïek en de sportkooi. Imiddels zijn de bewoners van de Surinamestraat en delen van de Bonairestraat en Antillenstraat middels een deur aan deur actie als eerste persoonlijk geïnformeerd. De reactie van deze bewoners was zeer overwegend positief.

Op bijgaande flyer vindt u informatie over wat een tiny forest is en treft u de uitnodiging aan voor de informatieavond op 1 oktober. Heeft u vragen, ideeën of misschien zorgen, dan bent u op 1 oktober van harte welkom.

Voor de kinderen wordt het tiny forest een buitenleslokaal, de kinderen van de groepen 3 en 4 mogen zelf ontwerpen en zullen uiteindelijk ook helpen om het tiny forest aan te planten.

Op 8 september hebben de kinderen van de groepen 3 en 4 van 't Mozaïek een zogenaamde Voorpretles en een Ontwerpsessie. De plantdag van het tiny forest is voorzien voor november. 

 

De werkgroep die met IVN de de gemeente samenwerkt bestaat uit:

Jan van Espen - basisschool' t Mozaïek 

Ahmed Ait Hakki - lid bewonersgroep de Kemp

Jeroen Hoovers, Zowi Naus en Misja Geraedts * - Wel.kom

Kitty Bruinsma - vrijwilliger

Rob van Vugt - initiatiefnemer en lid bewonersgroep de Kemp 

 

* Misja zal een groep jongeren 12-18 jaar ook bij het project betrekken

 

 

Geplaatst door: Rob van Vugt