Pagina

Wijkraad de Kemp stelt zich voor

Wij zijn toch die mensen van de wijkraad? De wijkraad stelt zich voor. Vandaag: Rob van Vugt, voorzitter.


 

Rob en de Kemp
Rob van Vugt is maatschappelijk actief in de wijk sinds 2015. Hij was in dat jaar initiatiefnemer van de buurtpreventie in de wijk en actief voor de voormalige bewonersgroep sinds 2016, waarin hij zich inzette voor onder meer de werkgroep verkeer en lid was van de redactie van de website. Rob is de trotse initiatiefnemer van het tiny forest het Vlinderbos dat in november 2020 aangeplant is aan de Surinamestraat en startte begin vorig jaar met een groep vrijwilligers het buurtplan de Inclusieve Wijk, een project dat nu vanwege corona stil ligt, maar zeker weer opgepakt zal worden.

Wie is Rob?
Rob is 54 jaar en geboren en getogen in Roermond. Woonde in Maasniel, Merum, Herten en sinds 1995 met veel plezier op de Kemp in de Mathilde Haanstraat, de voormalige St. Jozefstraat. Getrouwd en vader van twee dochters van 22 en 21 jaar en een zoon van 17. Baasje van de honden Boef en Bengel. Studeerde economie in Eindhoven. Naast zijn functie als voorzitter is Rob werkzaam op een bedrijfsbureau bij Akarton BV in Venlo en houdt hij zich daar bezig met Production Control, digitalisering en coördinatie van werkzaamheden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan, een belangrijke drijfveer voor Rob om daar te werken. Reizen tussen Roermond en Venlo doet hij per trein.

Inzet voor de maatschappij en Roermond
Rob is graag maatschappelijk betrokken. Die weg begon voor hem in 2015 als lid van de ouderraad en medezeggenschapsraad op wat nu het Roer College Schöndeln is en waar hij onder meer de banenmarkt organiseerde waar leerlingen en professionals elkaar ontmoeten. Ook was hij actief in de wijken Kemp, Kapel en 't Veld als coördinator buurtpreventie. Rob is tegenwoordig secretaris van VVN Roermond en RoerOm Energie en Omwentelaar op het gebied van duurzaamheid. Zijn werkzaamheden voor het tiny forest zorgde er samen met zijn inzet voor het thema mobiliteit en duurzaamheid en zijn rol als Omwentelaar in duurzaamheid voor dat hij het afgelopen jaar mee mocht denken in de door de gemeente Roermond ingestelde denktank Roermond Duurzaam. Niet op de laatste plaats is Rob sinds 2017 lid van D66 Roermond, sinds vorig jaar als Commissielid Burgers & Samenleving. Bij deze partij neemt Rob deel in de werkgroepen Sociaal Domein, Economie, Groen & Duurzaamheid en Social Media.

Vrije tijd
Zijn hobby’s zijn: boeken lezen over management, culturen en samenlevingen in Europa en het Midden Oosten, Scandinavische thrillers, taal en humor. Wandelen, bij voorkeur 20-40 km routes. Reizen IJsland, Gibraltar, Andalusië, Toscane, Florence. Volgende wensbestemmingen: Barcelona, de Noordkaap en Stockholm. Tussen 2007 en 2016 heeft Rob zijn kinderen op zien groeien op camping de Heldense Bossen, waar het gezin een seizoenplaats had van april tot november. Tegenwoordig is Rob in de weekenden en hopelijk de komende weken ook veelvuldig in de avonduren veel te vinden in zijn achtertuin, met een zitkuil, een beukenhaag, twee grote bomen en een terrasoverkapping die de naam Hiej Achter gekregen heeft.

Favorietje plekjes in de wijk
Zijn favoriete plekjes op de Kemp zijn het wandelpad aan de Heidebaan lang de Maasnielderbeek, de groene campus tussen Javastraat en Mathilde Haanstraat en het fietspad naar de Roer. Stukjes natuur waar hij vaak wandelend met de honden te vinden is.

Speerpunten en toekomst

De wijkraad is er voor alle inwoners van de Kemp. Rob voelt zich thuis bij deze wijkraad. Belangrijke thema’s voor hem zijn: duurzaamheid, diversiteit, kansengelijkheid, woningbouw, verkeer, veiligheid en natuur. Hij staat graag voor een inclusieve samenleving, die begint in een wijk waar iedereen meetelt en kans krijgt om mee te doen. Daarnaast wil Rob zich graag inzetten voor een intensievere samenwerking met de wijken Kapel en Kitskensberg. Tot slot is het contact en communicatie met wijkbewoners heel belangrijk. Mensen moeten bij ons als wijkraad terecht kunnen, zich gehoord voelen of zich zodanig op hun gemak voelen in de wijk dat ze graag een maatschappelijk steentje bijdragen. De komende periode blijft Rob zich samen met de overige leden van de wijkraad inzetten voor iedereen in dit mooie stukje Roermond Zuid. We hebben als wijkraad een heel mooi team, maar willen graag uitbreiden. Rob spoort inwoners van de Kemp aan zich bij ons aan te sluiten, in een rol als bestuurslid of als lid van een van de werkgroepen op een bepaald thema. Gewoon doen wat je leuk vindt en daarmee ook je eigen wijk een stukje verder helpen.

Geplaatst door: Rob van Vugt